Ételek, étkezés Thaiföldön, thai-magyar étterem Phuketen

Thaiföld, magyar étterem.

Első bekezdésben, bemutatom nektek a thai-magyar éttermet, majd alábbiakban pedig a thaiföldi étkezési szokásokról fogok beszélni. A lap alján pedig thai ételek készítése látható, részletes videó filmekben. Jelenleg vagyis a sorok írásakor a Thaiföldi Magyar Központ a negyedik éttermet üzemelteti. Hozzávetőlegesen 3-4 évenként történtek a helyek cseréi. Jelenlegi éttermünk a magyar szálloda aljában a Phuket H.C.4 elnevezésű szállodában található Phuket szigeten, Karon beach-en a 463 sz. alatt. Az étterem elsődleges funkciója, a saját szállóvendégeink étkeztetése. Viszont szeretettel látunk minden magyar turistát is, aki Thaiföldön nyaral. Kínált ételeink, többségi hányadban thai ételek, de néhány európai finomság is került a kínálatba. (lásd fotók) Valaha a magyar és a thai ételek 50-50%-ban voltak kínálva, de idővel be kellett látnunk, hogy a Thaiföldön nyaraló turisták a helyi gasztronómiára érdekeltebbek, mint mondjuk a gulyáslevesre. Manapság, már sokkal jellemzőbb név a thai étterem, mint a magyar.

A magyar-thai étterem nyitvatartása.

Thaiföldön a turisztikai szezonban hétfőtől-szombatig reggel 9-től délután 13:00-ig vagyunk nyitva. Ezzel megoldottá vált a reggeliztetés, vagy későn ébredő vendég esetén az ebéd is. Mivel mindegyik étel rendelkezésre áll, ezért senkinek sem kell várnia ebédig a fő-ételekre. Bárki ezt reggel kilenctől igénybe veheti és a vendégek élnek is a lehetőséggel, hogy már reggeli időben "komoly" ételeket válasszanak. Élnek is sokan a lehetőséggel, hiszen így jóllakottan, már nem kell ebédelni, majd csak vacsorázni. így több szabadidő marad. Meg egyébként is Thaiföldön a meleg, fülledt trópusi nyárban, szinte senki sem eszik naponta háromszor, csak kétszer.
Mivel vasárnap zárva vagyunk, pontosan emiatt, a saját turistáinknak erre a napra egész napos programokat szervezünk. Vagyis James Bond szikla hajókirándulás, Krabi szigetek hajós program, Phi-Phi szigetek hajótúra, Similan vagy éppen valamelyik egész napos dzsungeltúra bármelyikét. Ugyanis ezek étkeztetett kirándulások, ezáltal biztosítani tudjuk a vasárnapi fő-étkezést is számukra.Természetesen nem kötelező a thaiföldi nyaralás alatt vasárnap feltétlenül programra menni,, de így ésszerű.

A magyar-thai étterem a saját, nyaralási csomagos vendégeink számára.

Saját, ( L ) ( D ) ( SD ) ( ED ) ( ESD ) vagy ( E ) verziós vendégeink étkezése, benne van a nyaralási árban. Mint feljebb, már említettük az étterem nyitvatartási idejében a teljes étlap rendelkezésre áll. Értelemszerűen, bárki reggelizhet ebédet vagy ebédelhet reggelit. A vendégeinknek semmi mást nem kell figyelembe venniük csak azt, hogy ha induló programjuk van délelőtt, akkor célszerű ezt előtte elfogyasztani. A nyaralási csomagos leírásban már megírtuk ezt, de itt is megerősítjük, hogy egy tál étel az, amit az ár tartalmaz. Második, harmadik tál étel, üdítők, szeszes italok, savanyúságok, desszertek külön fizetők. Ezt a pár bahtos költséget kérjük alkalmanként teljesíteni, mert nem tudjuk ezt jegyzetelni, görgetni, átvinni a következő napokra.

Árak Thaiföldön a magyar-thai étteremben.

A sorok írásakor a legdrágább étel a magyar-thai étteremben 150 baht, ami most 2020-ban 1500 Ft-nak számít. Általánosságban az ételeink 80-12 baht között vannak. Italok: üdítők egységesen 20 baht, sör 50 baht. Sokan kérdezik, miért ennyire olcsó egy étterem? Azért, mert nem célunk minden szolgáltatáson profitálni. Sokkal többet ér vendégeink megelégedése. Várunk szeretettel Thaiföldön, komplett utazásszervezéssel, reptéri transzferekkel, szálláslehetőségekkel Titeket!

Étkezési szokások Thaiföldön (általánosságban a thai helyeken, kifőzdékben)

Ne idd a levest, hiába kis csészében kapod! Kanalazd!
Ne várj a társadra, hanem kínáljátok meg egymást a legelső kihozott ételből. A thai konyha egyből kiküldi az elkészült ételt és áll neki a következőnek! Nagyobb társaság esetén ki fog hűlni az első, mire megjön az utolsó.
A borravalót ne akard közölni fizetéskor (nem fogják érteni), majd a visszahozott teljes összegből hagyd ott.
Ne lepődj meg, ha a szalvéta "magyar értelemben" WC papír. Itt senki sem arra a célra használja, értelemszerűen nem ismerik, mert mindenki kivétel nélkül vízzel és nem papírral tisztálkodik!)

Thai ételek készítése, nagyon részletes videókban, -kezdőknek:







Fejezet frissítve: 2020. 08. 20.