Thaiföld látnivalók, látványosságok, thaiföldi furcsaságok

Bevezető

Thaiföld hatalmas ország, a látnivalók elképesztően széles skálán mozognak. A thaiföldi nyaralás időszakában a látványosságok felkeresése, lehetetlen. Profin segíteni akkor tudnánk, ha területekre bonthatnák a kérdést. Például Bangkok, Phuket, Samui, Chiang mai stb. Vagy legalább tengerparti vagy városi részekre.
Az első látnivalók Thaiföldön, valamint pár hasznos információ, bárhová is érkezz!
A magyar turisták leginkább a téli időszakból érkeznek ide a forró trópusi nyárba. Értelemszerűen már a megérkezés is hatalmas látványosság Thaiföldön. A havas télikabátos felszállás után leszállni a trópusokon levetkőzni fürdőruhára, hatalmas feeling. Itt máris két szálon futhatunk tovább, hiszen a fürdőruha Thaiföld tengerpartjaira érvényes, például a közkedvelt Phuket szigetre. Akik Bangkokba, Chiang Maiba stb. területekre mennek, ott ez kevésbé lesz érvényes, hiszen Thaiföld városi részein a túlöltözöttség illendő, sok esetben pedig meg is követelt. Például, hivatalos helyekre be sem engednek, hogyha nincs hosszú nadrág, cipő, hosszú ujjú ing. Bangkokban egyenesen ciki a rövidnadrág. Márpedig ott sok esetben 34 fok van. De térjünk át a látnivalók és látványosságok témakörre. Már előre szólok, hogy mindent felsorolni lehetetlen lesz. Viszont, belekóstolunk kicsit Thaiföldön a templomok, szobrok, építészet, növények, állatok, szórakozás, emberek, tenger, szigetek, sziklák, barlangok, piacok, - (számotokra) ismeretlen, furcsa világába. Megpróbáljuk rövidre fogni a bekezdéseket, így relatíve sok látnivaló kerül terítékre.

Templomok.

Thaiföldön hozzávetőlegesen 40 000 templom van. Amennyiben buddhista templomokról beszélünk. Ezekhez jönnek hozzá muzulmán szentélyek, a muszlim szulok (mecset), hindu valamint keresztény templomok. Természetesen a buddhista templomok önmagukban is jelentősen nagyobb számot alkotnak, mint a többi vallás templomai együtt a gyülekezeti termeket is beleértve.

Szigetek.

Thaiföld fantasztikusan gyönyörű szigetekkel büszkélkedhet, felsorolni a nevüket sem lenne elég hely itt. Ezért vegyük a leghíresebbeket. Hát természetes, hogy Phuket a fő bázis, mert innen elérhető könnyűszerrel a Phi Phi szigetek valamint a James Bond szikla. Mindkét látnivaló esetében a filmek tették naggyá ezeket a helyeket. Véleményem szerint ugyanilyen látványos a bamboo sziget, Similan, Tachai, vagy éppen a Racha-n fekvő Siam bay a tojás szigetekről nem is beszélve. Lásd fotók.

Thaiföld látnivalók a tengerben.

A lehetőség végtelen, de ha a nálunk megfordult sok ezer turista érdeklődését követem, akkor a fő látványosságok a delfinek, korall-szirtek, lakatlan szigetek és a tengerből kimagasodó Phang Nga sziklák a legfőbb thaiföldi látnivalók.

Fák, bokrok, növények.

Be sem tettem volna ezt a bekezdést, ha figyelmen kívül hagyhatnám a turisták extázisát egy szimpla pálmafa, banán, ananász vagy éppen papaya fa látványától. A felsorolás közel sem ér véget.

Gyümölcsök és piacok.

Hasonlóképpen, mint a fentiekben, tudomásul kellett vennem a tényt, hogy a piacokon, különösen a gyümölcsös standoknál a turisták megfeledkeznek mindenről. Folyamatosan hallom: Úr isten, ez micsoda? az micsoda? - hát durián meg lám jái" ..És az magyarul mi? - hát durián meg lámjái. :)Tehát ismét 1 thaiföldi látványosság. lásd képek.

Buddha szobrok

Ha azt veszem alapul, hogy 36 000 buddhista templom van, akkor itt 1 sorban sem férne ki a nullák száma, amennyi buddha szobor található Thaiföldön. Phuket szigeten például az ország sőt a Világ legtekintélyesebb Buddha szobra áll! Garantáltan a top 10 thaiföldi látnivaló, természetesen az építészet témakörben. Hasznos infó lehet számotokra, hogy a hét minden napjának van 1 Buddha alakja, sőt a szerdának 2, így összesen nyolc. képek jobbra.

. Thai lányok, lady boy-ok, tom boy-ok stb.

Részletezni ezt a témát, napokig lehetne. Legyen elég annyi, hogy a lányok ugye a lányok, lady boy-ok a fiúnak született, de lánnyá változott verzió. A tom boy-ok pedig a lánynak született, de férfi identitást szerzett típus. Létezésükben semmiféle kivetnivaló nincs, ezért ez inkább furcsaság, mint látványosság Thaiföldön.

Bár-világ és karaoke (kupleráj)

Itt nincsenek kocsmák, bárok vannak helyettük. Jellemzően a lányok ezekben a nőtlen férfiak kegyeit figyelik anyagi haszonszerzés céljából. Ha kell táncolnak, ha kell kiszolgálnak, masszíroznak vagy mondjuk "haza kísérnek" :) Karaoke bárok. Szép megfogalmazása és kirakat felé megjelenítése az egyébként kuplerájnak. Bárki, bármit mondhat, de a szóló férfiak számára, egyértelmű thaiföldi látványosságok ezek.

Thaiföld szexturizmus.

Hatalmas igény van erre, bárki bármit is gondol. Már pedig a keresletre, megnyílik a kínálat is. A fenti bekezdésben említett helyektől kezdve a disco-k, utcák, több esetben a masszázs szalonok is szolgáltatók. Mi éri meg, hol olcsóbb, jobb stb.? Ezt talán majd egyszer egy másik lapon, vagy személyesen a szállodában...

Thaiföld természeti látnivalók

Ebbe a kategóriába sorolhatóak a vízesések, barlangok, csodás lakatlan szigetek, sziklák, tengerpartok. Ezek a látványosságok mind megtalálhatóak Thaiföldön. Amennyiben viszont mindent egy helyen szeretnél látni, akkor Phuket sziget valamint annak környezte a cél. Kiemelt természeti látnivalók Thaiföldön a Kristály forrás a mangrove mocsárban, Hong sziget, Laguna, Maya Bay, Similan stb. lásd fényképek jobbra:

Thaiföld látnivalók, romok - romvárosok

További látványosságok a romvárosok. A leghíresebb és legkeresettebb ezek közül Ayutthaya. A hamarosan 1900 évesre saccolt romok a turisták tömegeit vonzzák.

Portugál házak Phuketen

A régi épületeket kedvelő, Phuketen nyaraló utasoknak is van a tarsolyban valami. Ezek pedig a felújított portugál házak, Phuket városban. Bár ezek esetében közel sem említhetünk ezer éveket, csak 130-at, de ez érthető, hiszen pár-száz éve Phuket még lakatlan sziget volt.

Elefántok

Véleményem szerint a top 10 thaiföldi látnivaló listájában, biztosan benne vannak eme hatalmas emlősök, akik naponta 200 kg zöldet fogyasztanak. Leginkább a turizmusban használják a vendégek elefántoltatására. Sokan ezt kínzásnak veszik, mert fogalmuk sincs arról, amire itt most nincs hely kitérni, de programirodában el tudom mondani, sőt meg fogtok lepődni.

Tigrisek

A híres Tiger Kingdom Phuketen található. Méretre választható, kicsi, közepes valamint felnőtt tigrisekkel léphettek közvetlen kapcsolatba a kertekben. Hatalmas élmény sőt olyannyira, hogy bátra sorolhatjuk a thaiföldi látványosságok csoportjába!

Frissítve: 2020. 08. 27.