Thaiföld nyaralás Phuket szigeten, magyarul

Thaiföld.

Délkelet-Ázsia a trópusi éghajlata miatt, fantasztikus lehetőségekkel bír a nyaralás tekintetében. Thaiföld pedig kimagaslóan kedvelt turisztikai célpont. A kék színű átlátszó tenger, korall zátonyok, esőerdők és a békés, kedves emberek, mágnesként vonzzák ide Európából a nyaralni vágyó utasokat. Különösen a téli, őszi, esetleg kora tavaszi hideg időjárás jelent hatalmas ösztönzést, hogy pár óra repülés után a hófehér átfagyott testedet, megmutasd a napfénynek. Érkezésed után, elterülj a forró homokban, majd önfeledten fürödj a 30 °C feletti tengerben, pálmafák mellett.
Jó, de kinek van erre pénze? -kérdezhetik sokan a sorok olvasásakor. A válasz egyszerű, mindenkinek, aki valóban szeretné. Olvass tovább, hogy betekintést kapj árakba, lehetőségekbe és abba, hogy mit nyújthat neked Thaiföld Phuket sziget

Pár szó a Thaiföldi Magyar Központról

A Thaiföldi Magyar Központ, lassan két évtizede segíti a turistákat a legkiválóbb és egyben költséghatékony nyaralás tekintetében. A kis költségű thaiföldi nyaralás, természetesen a turisztikai szezon elején, végén lehetséges. A vastagabb pénztárcával bíró utasok a karácsonyt, szilvesztert töltik a trópusokon. Bármelyik típushoz is tartozz, segíteni tudunk.

Thaiföld Phuket repülőjegy árak, repülőjegy ajánlatok..

A thaiföldi nyaralás legnagyobb költség a repülőjegy. Különösen akkor, ha rövidebb időre jön a turista. Amennyiben az itt töltött időszak hosszabb, például 1-2 hónap, akkor viszont már a repülőjegy ára elhanyagolható, hiszen a szállás, programok, étkezés, szórakozás, vásárlás javára írható a nagyobb összeg. Pályafutásunk alatt a legolcsóbb repülőjegy 112 000 Ft volt, Budapest - Thaiföld Phuket - Budapest útvonalon. A legdrágábbat ki sem mondom, hiszen, aki szilveszter előtt kettő nappal dönt úgy, hogy 30 °C éjszakában derékig a tengerben durrantja a pezsgőt, annak bizony borsos árat kell fizetni a repülőjegyért. Időben gondolkodva a jegyek ára 150 - 180 000 Ft között mozognak.

Mikor és milyen pénznemben fizetem a thaiföldi nyaralást?

Minden vendégünkkel, szoros levelezési kapcsolatban állunk, már a gondolat megszületésétől kezdődően. Miért levelezés? Mert mi ott vagyunk, ahol Te nyaralni fogsz. Vagyis személyes kapcsolatunk majd, Thaiföld Phuket szigetén lesz. Mivel a cégünk, Thaiföldön bejegyzett turisztikai vállalkozás, ezért a nyaralás árát, majd csak itt kell kifizetned. Természetesen az utazásszervezés alatt kiszámolt összeget. Nálunk a vendégek nem küldenek foglalási díjakat, előleget, foglalót, sőt még a repülőtéri transzfer, első éjszaka, majd a másnapi reggeli is még meghitelezett. Elszámolás csak utána. Ezzel tudunk olyan segítséget adni, mely két egymástól eltérő időszakban, jelenti a költségeket. Vagyis, akinek van vagy lesz annyi pénze, hogy jó időben, jó áron kérjen tőlünk repjegy ajánlatot és azt ki tudja fizetni, akkor neki már nem fog problémát jelenteni, néhány hónapra rá a jelentősen olcsóbb thaiföldi költség.

Mennyibe kerül a thaiföldi nyaralás?

Amennyiben ez mondjuk egy hét, ami október vagy április végére tervezett, akkor 7 nap, 6 éjszaka szállás, reptéri tanszferezve Phuket szigeten, napi egy főétkezéssel: 39 000 Ft/fő. Két személy együtt-utazása esetén. Ezt az árat, maguk a vendégek még bővíthetik programokkal, kirándulásokkal, vásárlással, szórakozással, de magának a nyaralásnak a díja, nálunk nem változik. írok két hetes árat is, majd ebből már könnyen kikövetkeztethető a köztes vagy mondjuk hosszabb időszak is. Tehát ugyanebben az időszakban 14 nap, 13 éjszaka: 74 000 Ft/fő. Mint feljebb, már említésre került, a nyaralás összegének rendezésére Thaiföldön, thai bahtban fog történni. A sorok írásakor a forint-baht árfolyam: 10Ft = 1 thai baht. A vendégek minden esetben a baht-os árat kapják meg levélben, mert ebből nincs félreértés.

Hol lesz a szállás Thaiföldön Phuketen?

Mint a címben már olvastátok: thaiföldi nyaralás Phuket szigeten. Ejtsünk néhány szót Phuket szigetről. A legkedveltebb terület, ami egyben a legtöbb turisztikai lehetőséget kínálja, nem csak Thaiföldön, hanem egész Délkelet Ázsiában. A Budapest méretű Phuketen minden megtalálható. A tagolt partszakaszok a dzsungel és a civilizáció váltakozása, vásárlás és szórakozás, jó utak, jó közlekedés stb. Környezetében pedig felsorolhatatlan mennyiségben a világhírben álló látnivalók és látványosságok. Phi Phi szigetek Maya Bay (part c. film) James Bond szikla (Arany pisztolyos férfi c. film) Másnaposok 2. Phang Nga Bay, de itt van Similan is, ami a búvár merülőhelyek top listása, vagy éppen a hatalmas ülő Buddha szobor. Phuket környezetében kb. 150-re tehető a lakott, valamint lakatlan szigetek száma a kiálló szikákkal és zátonyokkal együtt. Szóval unatkozni senki sem fog. Térjünk a szállás kérdésre. Thaiföldön a Magyar Központ három különböző, de egymáshoz nagyon közeli épületet üzemeltet. Szálláslehetőségek: szálloda, medencés vendégház és apartman is. Részletes bemutatása ezeknek a szállás gombon. A szállodát, azoknak a vendégeknek ajánljuk, akik a lehető legközelebbi kapcsolatot szeretnék tartani velünk. Mivel ebben a szállodában van a programiroda, innen indulnak és érkeznek a mikrobuszok, itt van az étterem, ezért természetesen mi is itt vagyunk. Gyakorlatilag, nem tudsz úgy, bejönni vagy kimenni a szállodából, hogy ne találkozz velünk. Ezeken a helyeken külföldiek nem foglalhatnak szállást. A két használt nyelv: thai és a magyar.

Milyen segítségekre számíthatok Thaiföld Phuket szigetén?

Először is, minden épület kiírásai, étlapok, információk magyarul történtek. Programirodánkban a kirándulások bemutatása, ismertetése, szintén anyanyelveden. Thai személyzet felé irányuló kérdéseidet, válaszokat, természetesen tolmácsoljuk. A továbbiak felsorolása, már inkább szolgáltatások, bár sokan nagy segítségnek is veszik. Sofőrszolgálat taxinál, tuktuknál olcsóbban, járműbérlés itt helyben (autók, motorok, hajó, kerékpár) étkezésnél magyarul, ha érzékeny vagy valamire, a konyha megoldja. Fakultatív programok tömkelege, melyből a nagy rész igény szerint személyre szabható. A vendégház. 450 méterre a szállodától, csendes kis utcában található, étkezés, programok, kapcsolattartás viszont itt a szállodában. Az apartman esetére pedig ugyanez vonatkozik.

Nyaralás Thaiföldön, hajózás, lakott és lakatlan szigetekre.

A szervezett hajókirándulások és hajótúrák hozzávetőlegesen 28 különböző program. Ezt tudjuk még színesebbé tenni a saját hajókkal. Eltérően a megszokott programoktól, elkerülve a külföldieket és esetleges tömeges helyeket, vendégeink teljesen privát hajókirándulásokat is kérhetnek. Ezáltal szűk családi körben vagy éppen kettesben társaddal is hajózhattok az Andaman tengeren és a lakatlan szigetek körül. Természetesen kapitánnyal.

Milyen szárazföldi programokra lesz lehetőségem?

Ezt a kérdést már szűkíteni kell témakörök vagy legalább területek szerint. Hiszen a vásárlástól a múzeumon keresztül a dzsungeltúrákig bezárólag, minden szárazföldön történik.

Hol fogok fürdeni, mennyire van a tenger, kell-e fizetni a parton?

A tengerpart itt Karon beach-en teljesen ingyenes. Napágyért tudtok fizetni, ha szeretnétek. Ennek ára a sorok írásakor 100 baht/nap. A szállodából lejutni a partra a látványos Karon centeren keresztül lehet, mely motorral-kocsival 1 perc, gyalog 10 perc, sétálva, nézelődve 15 perc is lehet. Karon part hosszúsága 3 km. Pálma és pandánusz fák jellemzőek, de megtalálható szakaszonként a Barringtonia, sőt a Lilawadee is. A part végig szűz homokos és lassan mélyül. A hullámdeszka bérléstől a parasailing-en keresztül a banán, wakeboard, - bőven van lehetőség. Az árusok kultúráltan kínálják a termékeiket, nem zavarnak, ha nem látják benned a vevőt.

Nyaralás Thaiföldön és a napozás.

Erre nagyon vigyázzatok! Erre nagyon vigyázzatok! Egy thaiföldi nyaralás folyamán napoznod sem kell ahhoz, hogy csokibarnán térj haza. Elegendő a tengerparti árnyékot használnod, hiszen, amikor bemész a vízbe, akkor úgyis napon leszel. Kifeküdni a napra előnapozottság nélkül igen veszélyes.

Mit vigyek otthonról a nyaralásra?

Bármit vagy semmit. Én azt szoktam mondani, hogy minden vendég akkor jár jól, ha kevés csomagja van, de nagy bőröndje. Miért? Mert vásárolni úgyis fogtok, hiszen minden kapható. Egymást érik az éjjel-nappali vegyesboltok. 7-eleven, Family Mart, Tesco, Big C stb. Értelemszerűen a napi használatos cikkek éjjel-nappal beszerezhetőek. A hatalmas üzletházak pedig általában 22:00-ig vannak nyitva.

Mikor világosodik, mikor sötétedik Thaiföldön?

Rendszerint reggel 6 óra körül kezd világosodni és fél hét, hét között sötétedik. Vagyis relatíve korán lesz este. Ez jól is fog esni a forró napsütés után, ezért korán kezdhető a szórakozás.

Milyen szórakozóhelyekre lesz lehetőségem Thaiföldön?

Thaiföldön nincsenek kocsmák, helyettük bárok és Pub-ok vannak lépten-nyomon. De megtalálhatók a disco-k, karaoke-k, koncertek, sőt a tengerparton sok esetben tuning autók szolgáltatják ingyenes szórakoztatásra a zenét.

Thaiföld nyaralás Phuket szigeten: thaifold@phuket.hu

 

Frissítve: 2020. 09. 06.