Thaiföld-Phuket, fényképek, filmek, leírás

Thaiföld-Phuket a szebbnél-szebb tengerpartok.

Ha lenyűgöző tengerpartokat, égszínkék tenger, fehér homok, pálmafák stb. szeretnél látni, akkor lapozz

Fotók és fényképek, Thaiföld Phuket szigetről

Több mint 40.000 fotót készítettünk Phuket szigetről az elmúlt 16 év alatt. Nagyon sok a fénykép, nehéz kiválasztani 44 felvételt, hogy érdekes legyen. Itt már is eljutottunk oda, hogy kinek mi az érdekes?! Érthető, hogy mindenkinek az, ami nem hétköznapi. Vagyis a budai várban lakó személynek szinte biztosan nem a Halászbástya, hanem sokkal inkább a sarki verekedés. Viszont a bunyóra figyelmet sem szentelnek a külföldi turisták, (ha csak nem őket ütik), hanem elvakultan fotózzák a 700 éves építményeket. Szóval egyértelmű, hogy az érdekességek és látványosságok fogalma minden esetben relatív. Az pedig még nehezít a dolgon, hogy nekem ezeket az érdekességeket több mint negyven ezer saját fotóból kellene kiválasztanom. Ennyi képet időm sincs végignézni, nem hogy kiválasztani a bizonyos 44 darabot laponként. Így hát egészen biztos vagyok abban, hogy az igazán érdekes fotók is csak számomra azok, hiszen kék tengert és pálmafát fotózni nekem itt olyan, mint a budapestinek villamosmegállót vagy a vidéki embereknek jegenyefát. Minden esetre megpróbáltam elvonatkoztatni és pár percig turistaszemszögből átértékelni néhány mappát a számítógépemben és ezek kerültek feltöltésre.
Remélem lesz közötte olyan, amire a soha Phuketen nem járt ember azt mondja, - de jó!

Egy rövid történet a múltból, ami olyan hidegzuhanyként ért, hogy kimentem sétálni az étterem elé.

Hosszas tanakodás történt, két, jóformán ugyanolyan fotó között. A két fotó, egy autót ábrázolt és mind a távolság, mind a beesési szög nagyjából megegyező volt. Minden apróságot megnéztem, a legkisebb részleteket is. Milliméterről, milliméterre tanulmányoztam a két fotót. Az egyiken mintha jobban megcsillant volna a felni, a másikon feketébbnek látszott a gumi. Csak hogy az egyiken egy csinos lány látszott a visszapillantóban, a másikon viszont jobbak voltak a sötét üvegek. Körülbelül fél óra után feladtam és megkértem a turistákat, hogy segítsenek a kérdésben. A vendégek sorban érkeztek az asztalomhoz és egymás után, gondolkodás nélkül, egybehangzóan ezt válaszolták: „egyértelmű, hogy a második”.
Mikor a tízedik személy is ezt mondta, nem kértem több embert az asztalhoz, hanem elgondolkodtam azon, hogy hogy lehetek ennyire balfék, hogy én ezt nem látom. Ismét hosszú percek teltek el, de hogy mitől egyértelmű a második kép mindenkinek, ráadásul egy szempillantás alatt ez elgondolkodtatott. valószínű máig sem fejtettem volna meg a rejtélyt, így hát megkérdeztem a társaságot.
Mi alapján választottátok a második fotón lévő autót? A válasz itt is egybehangzó volt és meglepő.
„ Azon látszik a pálmafa!”

Thaiföld-Phuket fotók és a facebook

Mikor Thaiföldre kerültem, még nem létezett a facebook.
Ma már viszont rendkívül nagy segítség lett a felvételek tesztelésében. Megmutatta, hogy teljesen más teszik vagy érdekes a Magyarországon élő embereknek, mint nekünk. Legyen videó film, vagy fénykép felvétel, ami sok munka, rengeteg figyelmesség, tökéletes anyag, legfeljebb 500 - 1000 like-ot kap. Efektek, zenei aláfestés, vágás a filmek esetében, - mind hiába.
Egyszerűen mobiltelefonnal körbeforgok egy parton a hajóból és azonnal 3000 a like

Thaiföld: Mától újra mehetnek a hajók

Közzétette: Thaiföldi Hungarian Center – 2020. június 1., hétfő

Repülőterek, repülőgépek és tranzitok.

Segítségünk a thaiföldi utazás idejére is kiterjed, erről olvashatsz valamint láthatsz fotókat

Thaiföld-Phuket a magyar szálloda

Szálláskínálat Thaiföld-Phuket szigetén. Részletes leírás, fotók, videó

Thaiföld-Phuket a magyar vendégház

Medencés vendégház szállásfoglalása, árak, fotók, lehetőségek

Thaiföld-Phuket a magyar apartman

Baráti társaságoknak, nagycsaládosoknak ajánlott szálláslehetőség

Thai ételek, étterem, thai ételkészítés

Thaiföld-Phuket a thai-magyar étterem. Szintén 44 fotó a kínálatról, plusz 4 film

Üdvözlet mindenkinek, a Thaiföldi Magyar Központ és jómagam (Robi) nevében.

Frissítve: 2020. 08. 23.