Thaiföld szobafoglalás Phuket szigeten

Bevezető

Thaiföldön, Phuketen a szállások túlkínálata több mint gondolnád. Még a főszezonban is lehet szobát foglalni, akár az utolsó pillanatban is. Van viszont két időszak, amikor ez már kevésbé igaz. Ugyanis a szilveszter valamint a január utolsó és február első hete több évben is jelentett már problémát Phuketen. Természetesen, aki időben foglal, annak ez nem jelent problémát.

Thaiföld szobafoglalás Phuketen

A Thaiföldi Magyar Központ több szállást is üzemeltet Phuket szigeten. Ide örömmel foglalnak szállást a turisták, mert nincs foglalási díj, előleg, stb. Minden magyarul történik, tehát akik itt foglalnak szobát, azok saját anyanyelvüket használva, Thaiföldön is otthon érzik magukat. Ez a szálloda, apartman és vendégház a Phuketre érkező magyar vendégeinknek általában elegendő, bár leginkább teltházzal működik. A fent említett két időszakban szokott csak előfordulni, amikor a későn foglaló turisták nem tudják már a teljes thaiföldi nyaralást nálunk tölteni. Ezért készült ez a lap, hogy tudjátok, mi is történik ilyenkor. Továbbá informáljunk Titeket arról, hogy normális esetekben mikortól-meddig tart Thaiföldön a szobafoglalás. Először is anyagi érdekünk, de ennél fontosabb számunkra a minket választó utasok nálunk történő elhelyezése. A szobafoglalások nagy odafigyeléssel, gondosan vannak összeillesztve, figyelve arra is, hogy lehetőleg a kora reggel érkező turistáknak se kelljen várni délig a szoba elfoglalására, mint az más szállásokon egyébként természetes. Ugyanez történik a távozás esetében is. Amennyiben tudunk adni olyan szobát, amibe aznap még nem, csak másnap érkezik utas, így a vendég maradhat benne, akár estig is. Értelemszerűen plusz fizetés nélkül. Normális esetben a szobafoglalás, érkező nap déltől - távozó nap 10:00-ig szólna. Akinek a repülőgépe Thaiföldön, hajnalban fog leszállni és éjjel lesz a távozása, annak hasznos lehet rákérdezni a szobákra. Vagyis vannak-e olyanok, melyek biztosítani tudják ezt a lehetőséget. Ha nincs, akkor célszerű a szállásfoglalást egy-egy nap plusszal kérni. így nem kell várni 12:00-ig vagy ki-check-kolni tízkor.

Thaiföld szobafoglalás Phuketen, teltházas időszakok esetén

Bizonyos időszakokban, ha későn jelentkezik a vendég, akkor előfordulhat hogy a teljes nyaralásra nálunk nincs lehetőség. Ilyenkor a következőt tesszük. Előszöris elhelyezzük a vendéget addig a pillanatig, ameddig van még szabad szobánk. Már a jelentkező leveled válaszában tájékoztatunk erről és felkínálunk további szálláslehetőségeket a közelünkben. A kiválasztott szállodában bejegyeztetjük a hátramaradt időszakot, majd pedig ezen a szoba-váltó napon, ingyenesen átszállítunk és elhelyezünk ott. Szintén ez történik, csak fordítva, amennyiben az érkezésedkor még nincsen, de 2 nap múlva viszont lesz a saját szállás kínálatunkban. Ilyen esetben a repülőtéri transzferünk oda visz, ott várunk, ott segítünk és majd oda küldjük a kocsit, ami áthoz hozzánk. Van egy harmadik helyzet is, amikor a teljes thaiföldi nyaralás idején, éppen csak 3 nap lenne szabad. Mondjuk a nyaralás közepén. Ebben az esetben fel sem ajánljuk a nálunk tölthető pár napot, mert a vendég kényelme többet ér attól, mint össze-vissza mozgassuk. Ilyenkor a szobafoglalás és a nyaralás végig a partnerszálláson lesz.

Thaiföld szobafoglalás Phuketen és figyelmesség a részünkről

A partner szállásokon történt szobafoglalás esetén, úgy kezeljük a turistákat, mintha a saját vendégeink lennének. Vagyis küldjük a repülőtéri transzfert, várjuk a szállodában, segítünk elhelyezésükben, sőt a fakultatív programok is saját árban lesznek. Étkezés esetében pedig választható a saját éttermünk. Persze ennek csak akkor van értelme, ha a másik szállás lehetőségen nincs étkeztetés, vagy esetleg étkeztet ugyan, de lássuk be, hogy ki szeretne minden nap vajaskenyeret lekvárral, ha egy teljes étlap kínálatából is válogathat, - olcsóbban.

Thaiföldi nyaralás, levelezés, telefonálás és a segítő kapcsolatunk

Mi nem Magyarországról segítjük a thaiföldi nyaralást és a szobafoglalást, hanem itt Phuketen, ahol Te nyaralni fogsz. Értelemszerűen az utazásod előtt csak emailben, telefonon, facebook-on stb. tudunk kapcsolatban állni. Ez pedig rendkívül rugalmas, hiszen a thaiföldi éjjel kivételével, mi dolgozunk. Kérnénk is mindenkit a következőre: ha európai idő szerint este 6 után írsz levelet, akkor néhány óra türelemmel legyél, mert ekkor Thaiföld időzónájában már elmúlt éjfél. Felesleges telefonálni thaiföldi hajnal háromkor, hogy 10 perce küldted el a levelet és még mindig nincs válasz.. :) Természetesen mi sem hívunk fel senkit Magyarországon csak azért éjjel, mert itt most délelőtt van.

Thaiföld Phuket, szobafoglalás a partnerszállásokon

Jobb oldalon a képek között tudtok tájékozódni a további szálláslehetőségekről.

Thaiföld szoba árak

A szoba árainkban nem fogsz csalódni, mint írtuk, saját vendég státuszban kezelünk mindent, ha nálunk megteltek a szálláshelyek. 1 km-es körzetünkben a szobaárat Te választod. Lehet olcsóbb, drágább vagy pont annyi mint nálunk. Választásod után, küldjük a fotókat, videót az adott hotelról, de már most is látsz a fényképek között néhány szálláslehetőséget.

Phuket sziget - jó tudni

A saját épületeink ár-érték aránya kimagaslóan költséghatékonyak. Egy ugyanilyen tiszta, rendezett és kiszolgált szálláslehetőség itt Karon beach-en kétszer, háromszor ennyibe kerül. Tehát, ha még ráadásul olcsóbb partner szállodát szeretnél, akkor előre szólunk, hogy “lesz hézag” bőven..

Thaiföld szobafoglalás Phuket: thaifold@phuket.hu

Frissítve: 2020. 08. 28.