Thaiföld utazás - Thaiföld nyaralás a Covid-19 idején

Thaiföldi utazás és thaiföldi nyaralás a COVID-19 időszakban, vagyis mi történt Thaiföldön a koronavírus megjelenésétől kezdődően a mai napig? (utazás és nyaralás legfrissebb érvényben lévő jogszabálya a lap alján)

Covid-19 megjelenése, valamint az első pánik.

Amikor Kínában a vírus megjelent a Thaiföldi Magyar Központ teljes teltházzal dübörgött. Különösebb pánikot még nem tulajdonított neki senki. Majd Magyarország elkezdett általánosítani, hogyha Kína, akkor az már biztos Thaiföld is, tehát senki meg ne próbáljon idejönni nyaralni. Munkahelyek elvesztésével fenyegetőztek magyar cégek, ha tudomást szereznek arról, hogy dolgozójuk nyaralása Thaiföldön történt. Elkezdődtek a lemondások, repjegy odaveszett, hiszen a légitársaságok jöttek-mentek. Időközben Magyarországhoz közelebb került a fertőzöttség, mint Thaiföldhöz, hiszen Németországban már találtak fertőzöttet, de az álláspont nem változott. Majd megtörtént az felütötte fejét a vírus Thaiföldön is, de messzebb Phuket szigettől majdnem ezer kilométerre Bangkokban. Phuket még hosszú ideig járványmentes maradt. Tehát jelentősen nagyobb volt a veszély "otthon maradni", mint idejönni Phuket szigetre nyaralni. Ekkor már vendégeink közül többen idő előtt hazamentek. Hogy miért nem tudjuk, de szerintem ők sem. Gyakorlatilag teljesen elfogytak a turisták Phuketen, mire eljutott ide a fertőzés és hazamentek vagy el sem jöttek a turisták olyan országokból, ahol akkoriban már régen volt.

Támogatás

Hatalmas segítség és figyelmesség kezdődött, ami különösen egy olyan országban, ahol nincs nyugdíj stb. nagyon szép cselekedet. A Thai kormány mind anyagilag, de legfőképpen élelmiszer segítséget nyújtott mindenkinek. Minden házhoz kimentek, felvették a lakók (család) létszámát, majd a következő hónapokban házhoz szállított élelmiszer csomagok érkeztek. Mi magyarok féltünk is tőle, hogy majd érkezik halolajszósz, meg paraszap, de nem. Olaj, tojás, tészta, rizs és sorolhatnám sokáig, hogy mik voltak ezekben a csomagokban. Tehát valósan használható, fontos élelmiszerek. Mi mivel nem voltunk rászorulva erre a segítségre, megpróbáltuk visszaadni azt, hozzátéve, hogy adják oda a thaioknak. Majd elmagyarázták, hogy mindenkinek van, mindenkinek jár és el kell fogadnunk.

A Covid-19 felszámolása Thaiföldön

Phuket szigeten a koronavírus fertőzöttség későn kezdődött és gyorsan vége lett. Majd Thaiföld más részein még kicsit küzdöttek vele, de relatíve hamar kimondhatták, hogy Thaiföld tiszta! Magyarország ekkor piros zónának mondta Thaiföldet, melyre Thaiföld válasza jogosan az volt, hogy ha Ti így, akkor mi is úgy és joggal visszajelölte Magyarországot. Azóta a támogatás szinte teljesen megszűnt, ami azért érdekes, mert gyakorlatilag mostanra fogyott el a helyiek pénze, mivel Thaiföld bevételi forrásának hatalmas részét a turizmus adja. Phuket szigetről, aki tudott visszaköltözött a falujába és majd akkor fog csak visszajönni, amikor korlátozás mentesen kinyitják Thaiföld kapuit a külföldi turisták előtt.

Helyi turizmus, mint ötlet

Már a gondolat megszületésénél látszott eme hatalmas baromság. Thaiföld a helyi lakosságot kezdte ösztönözni országon belüli utazás - nyaralásra. Oly annyira, hogy pénzt vagyis programra, szállásra váltható kuponokat kínáltak, csak menjenek már a helyiek nyaralni. Természetesen itt is mindenkinek nagyobb gondja volt annál, mintsem elkezdjen utazgatni Thaiföldön belül. A tendencia máig sem hagyott alább, híresztelik, reklámozzák a helyieknek a thaiföldi nyaralást. Természetesen látok Bangkokból érkezett thai családokat a szigeten, de oly annyira elhanyagolható lélekszámban, hogy ez bizony láthatóan nem segít a gazdaság fellendülésén.

A Thaiföldi Magyar Központ hátrányai és előnye a koronavírus időszakában

A hátrány érthetően a teljesen leállt magyar turizmus és az ebből szerzett anyagi veszteség. Jó a rosszban, hogy az elmúlt évtizedben nem tudtunk foglalkozni weboldalinkkal, mert minden időnket lefoglalta a vendégekkel való foglalkozás, törődés. Sokan nem tudjátok, de az egyetlen olyan teljeskörű cég vagyunk, ami thaiföldi utazás - nyaralás szervezése után itt helyben a repülőtéri transzferektől kezdődően a szállás, fakultatív programok, járműbérlés, étkeztetés, biztosítás, hajózás, fuvarozás, tolmácsolás és hosszasan sorolhatnám még a szolgáltatásainkat -végzi. Talán sosem lettek volna Magyarközpontos hajók, ha nincs Covid-19, vélhetően időnk sem lett volna felhozni a weboldalainkat a "mélyből" ha nincs koronavírus. A honlapok fejlesztése még félúton sem jár, de már most több mint 100 kulcsszó esetében vagyunk a legelső találat a Google keresőben. Soha sem volt még ilyen erős a phuket.hu a phuketmagyarul és a thaifold-extrem. Ezt a munkát a jövőben is folytatjuk, egészen a Thaiföld utazás és Thaiföld nyaralás kezdéséig. Szerencsére nem kellett eladnunk, felszámolnunk semmit, sőt egy alternatív munka miatt mi még évek múlva is pontosan onnan fogunk tudni kezdeni, ahol abbahagytuk. Tehát Nektek is és magunknak is: "fel a fejjel! Találkozunk hamarosan!"

A Covid-19 veszélyessége

Ma már mindenki tudja Thaiföldön és vélhetően nálatok is Magyarországon, hogy a Covid-19, nem más, mint egy jól felfújt influenza. Azok lesznek betegek, akik egyébként is azok. Akik meghalnak ebben, Ők sajnos enélkül is rövid időn belül meghaltak volna. Tehát a Világot tönkre tenni egy ilyen semmi jelentőségű dologgal, kár volt. Vagyis átlag emberek és gazdaság tekintetében. Hogy ez bizonyos népcsoportoknak milyen hasznot hozhatott azt nem kötik az orrunkra, de egy biztos, hogy egy nem keresztény és nem buddhista mondás szerint: "a zavarosban jó halászni" és most aztán van zavaros bőven. Nem kell hozzá túl sok intelligencia, hogy mindenki lássa azt, hogy leteszteltek minket a szobafogság és beragasztott száj tekintetében. Csak az országok vezetőit kellett manipulálni ahhoz, hogy a "piramis csúcsa és alsó kilencven százaléka között létrejöjjön a tökéletes egyensúly. Szomorú az egészben, hogy Ti vagytok és mi vagyunk a kilencven százalék. Más. Thaiföldön évente körülbelül 1 millió ember kerül kórházba közlekedési baleset miatt, melyből 14 000 a halott. Napi 40 elhalálozás az utakon, teljesen normális és átlagos. Szóval mi most miről is beszélünk?! Mire vigyázunk és mitől félünk?

Koronavírus és a televízió.

Magyarország annyiból áll rosszabban, mint Thaiföld, hogy nálatok tradíció a TV nézés, különösen vidéken az idősebb korosztály máig is ebből táplálkozik. Thaiföldön régen nem volt jellemző a TV a szobákban. Meg persze a szék, asztal, bútorok sem. Mire elkezdtek volna TV-t venni nézni az emberek már betörtek a tabletek, okos telefonok és mára már bizony nagy kört kellene futnom ahhoz, hogy NE internetes TV-t vegyek. Teljesen átlagos netsebességnek számít a 1GB/s amiből adódik, hogy nem akadozik a YouTube és mindenki minden hasznos információhoz is hozzáfér, nem csak azokhoz, amiket vezetőink a TV-n keresztül küldenek nekünk.

Utazás Thaiföldre- nyaralás Thaiföldön a szeptemberi szabályok szerint

2020 okt. 1-ig érvényes sorok:
Kezdjük azzal, hogy a thaiföldi utazás elég nehéz ha nem szállhat le nemzetközi repülőgép. Természetesen ritka kivételek vannak most is, de átlag ember, átlag nyaralást ne tervezzen még szeptember hónapban. Ha mégis eljutottál bárhogyan is Thaiföldre, akkor két hét karantén köteles leszel, vagyis az első két heted nem feltétlen thaiföldi nyaralás lesz, hanem egy erre kijelölt helyen hozzávetőlegesen napi 5 000 baht-ért "elzárva" fogod tölteni. Utána már szabadon mozoghatsz, de lássuk be, hogy a vendégeink átlagosan 10 napot nyaralnak Thaiföldön, tehát meg sem engedhetik maguknak térben és időben két drágább hetet, mint utána a 10 nap nyaralást. Bőséggel tudnánk belemenni a részletekbe, de ezt majd akkor, ha már látjuk minimális értelmét.

Thaiföld, hírek ma: 2020. szept. 27.

STV (special tourist visa)
Lényege: otthonról hozott Covid-19 teszteredmény, ami 72 óránál nem régebbi. Koronavírusra kötött érvényes biztosítás, ami minimálisan 3 000 000 bahtig fedez. Valamint egy nyilatkozat aláírása, hogy betartod majd Thaiföld jogszabályait a Covid-19 esetére vonatkozóan. A két hetes fenti karantén ebben az esetben is érvényes. (tehát lássuk, be hogy szintén egy módosítás, melynek semmi értelme) Thaiföld viszont eme "turizmust segítő új szabály" értelmében, mostantól már havi 1 200 turistára számít. Melyhez hozzáteszem, hogy Phuket sziget a jó években 12 millió turistát fogadott. Értelemszerűen az új jogszabály sem a turizmust, sem Thaiföldet nem fogja segíteni..

Október 1.-től jönnek ki az új engedmények vagy éppen szigorítások, vagyis folytatás a napokban...

Frissítve: 2020. 09. 27.